top of page
Nieuwe performance rapportages bij verzekeraar 
Diepgaande kostenscan bij multinational
In de afgelopen jaren heb ik veel projecten gedaan bij diverse klanten. Hieronder licht ik enkele kort toe:

Referenties

Als projectmanager en LEAN expert zorgde ik voor het doorlichten van de applicatiebeheerdivisie, op basis van LEAN. Doel was om voorstellen voor kostenbesparingen te genereren en valideren. Het project had een sterke focus op het analyseren van de contracten met leveranciers, op IT-werkprocessen en op management en aansturing. Een besparingspotentieel van +/-15% is geïdentificeerd en is in projecten behaald.

Assessment van de bestaande performance management rapportages. Aanbevelingen hebben geleid tot een meerjarig project voor ontwerp en implementatie van de IT-Balanced Scorecard vanuit CO Office/Group ICT. Als projectleider heb ik ook de selectie van een BI-omgeving gerealiseerd. In het geselecteerde pakket is de IT-Balanced Scorecard geïmplementeerd.

Als interim Quality Assurance Adviseur zorgde ik voor het ontwerpen en opzetten van een verbeterd kwaliteitsbeheersings-systeem (processen en procedures) voor het wereldwijde SAP programma, op basis van de GaMP richtlijnen. Ook zorgde ik voor het trainen van medewerkers. Verder zorgde ik voor het uitvoeren van procesaudits en voor het in gang zetten en managen van de uitvoering van de verbeteradviezen. 

Als interim procesverbeteraar & LEAN (CE) adviseur en projectmanager heb ik gezorgd voor het met succes verbeteren van het Capacity Management Proces voor ruim 15 (van de 80) teams binnen Operations Nederland (backoffice) binnen het project MyOPS. Dit met behulp van een gestandaardiseerde aanpak, waarin o.a. workshops met de teams als belangrijk hulpmiddel werden ingezet.

Strakker kwaliteits-management bij een voedselbedrijf
Beter LEAN capacity management bij een grootbank

In mijn rol van blog coach heb ik een snelgroeiend adviesbureau met focus op de zorg een jumpstart in hun content management gegeven. Met mijn doelgerichte en drempelverlagende aanpak hebben de adviseurs hun blogproductie en hun on-line zichtbaarheid flink kunnen verhogen. Resultaat hiervan was weer meer sales kansen en meer opdrachten.  

Als outsourcingadviseur en transitiemanager was ik verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van de selectie van een nieuwe ICT-partner. Dit voor de kavels user support, werkplekbeheer en netwerkbeheer. Het project is naar volle tevredenheid van de klant binnen 6 maanden uitgevoerd. Na de selectie zorgde ik ook voor de contractonderhandeling en voor afbouw van diensten bij de voormalige leverancier.

Selectie en transitie nieuwe ICT partner bij zorggerelateerd adviesbureau
Blog coaching voor toonaangevend adviesbureau
bottom of page