top of page

Hoe vaak loop jij door je contracten heen??


In je bankafschrift zie je het ineens – de automatisch geboekte afschrijving voor het onderhoud van een machine, of van een zakelijke netwerkclub, of van nog iets anders. Terwijl jij je eigenlijk bedacht had om toch daar mee te stoppen – omdat het niets opleverde of simpelweg omdat de machine afgeschreven was. Toch zit je er weer voor een jaar aan vast. Balen..!! Weer honderden euro’s voor niets uitgegeven..!!

Herkenbaar..??

Lagere kosten door beter contractbeheer

Uit een kort onderzoekje dat ik recent onder enkele MKB-ondernemers hield, bleek dat het regelmatig beoordelen van de lopende contracten nog verrassend vaak niet gedaan wordt. Redenen genoeg: druk met de dagelijkse zaken, met verbeterprojecten, met personeel, noem maar op. Dan valt het bijvoorbeeld het maandelijks beoordelen van de lopende contracten vaak even tussen wal en schip. Dat is een gemiste kans. In veel gevallen blijken contracten te ruim ingekocht of overbodig. Of de contracten worden stilzwijgend verlengd.

Enkele tips voor contractbeheer

Vaste contracten niet structureel bijhouden kost onnodig geld, terwijl met enkele simpele maatregelen jij je contractbeheer eenvoudig kan verbeteren:

  • Maak een spreadsheet met daarin de lopende contracten, de einddatum en de uiterste beëindigingsdatum;

  • Noteer de einddatum van een contract in de agenda van je smartphone;

  • Zorg voor orde in de administratie: bundel bij elkaar horende contracten, facturen en verbruiksinformatie. Dat maakt het beoordelen makkelijker.

Uit mijn ervaring komt naar voren dat het invoeren van bovenstaande maatregelen ervoor kunnen zorgen dat je flink minder onnodige kosten maakt op het gebied van vaste contracten.

Meer tips?

Wil je meer tips over dit soort besparingsonderwerpen? Meld je je dan aan op mijn website.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page