top of page

ZZP’ers, die hoeven toch niet op de kosten te letten??

Succesvolle ZZP’ers, je struikelt er bijna over.! Want zij hebben allemaal een perfect groeiplan gemaakt, dat ze strak opvolgen. De omzet vliegt binnen en groeit maar door. Ook de marge en winst zijn super. Geen zorgen dus. En natuurlijk zijn die ZZP’ers, net als jij, ook op reis naar Necker Island, even chillen met Richard Branson…! Of moet jij dit kwartaal alweer je investeringspotje gebruiken om de laatste BTW van 2016 te kunnen betalen…?

Weet je dat jij misschien wel 10% onnodige kosten hebt?

Veel ondernemers, dus ook ZZP’ers, zijn vooral bezig met de dagelijkse omzet zeker te stellen en met binnenhalen van de omzet van morgen. Het liefst meer omzet natuurlijk– groei dus. Prima! In de waan van de dag is het dan maar al te gemakkelijk om de lopende kosten uit het oog te verliezen. Dat is zonde, want veel van de omzet, die je nu met moeite door de voordeur binnenhaalt, waait gewoon door de openstaande achterdeur weer weg. Onnodig. Vaak merk je het pas bij je jaaroverzicht, dat je nog kosten maakt die allang niet meer nodig zijn.

Soms lopen onnodige kosten tot ruim 10% !!

Welke onnodige kosten dan?

Een echte inkopper is het te laat opzeggen van onnodige contracten, te dure contracten of lidmaatschappen. Zoals huur van kantoorruimte, contracten voor website onderhoud en voor mobieltjes. Die moet je echt jaarlijks, of vaker, op echt gebruik herzien. Maar ook business clubs – moet je nu echt van 3 clubs betaald lid zijn, terwijl je er niets actiefs mee doet? Dit zijn echte snelle bespaarkansen.

Ook het doorbreken van bepaalde gewoontes levert vaak geld op. Zoals van leverancier wisselen (of dat gewoon even melden..), dat kan al aardig wat schelen. Of je eigen tijd uitgeven aan dingen waarmee je geld verdient! Dit in plaats je kostbare tijd verspillen met klusjes, zoals de administratie, die je echt kan uitbesteden en waardoor je ook meer tijd voor gezin of hobbies overhoudt!

Laat je trots los en ga snijden, voor het te laat is!

Ga er samen met iemand anders naar kijken. Een collega-ondernemer kijkt er anders naar en zal “vreemde” u itgaven eruit pikken. Mogelijk zie jij die allang niet meer en zijn de kosten niet meer nodig. Kassa! Je kan er ook een specialistische bedrijfscoach voor vragen. Die heeft vaak allerlei tools in huis, waarmee snel best diep wordt doorgeprikt en er vaak echt interessante besparingen te halen zijn. Ja, hoor ik je denken, dat kost ook weer geld. Klopt! Maar wel eenmalig en het resultaat is wel een blijvende besparing. Ook omdat je er iets van kan leren.

Minder kosten, meer winst, meer groei!

En de lol van structureel besparen is duidelijk: een hogere winst! Op de schaal van een kleine zelfstandige, met bijvoorbeeld tienduizend euro kosten per jaar, levert het zo maar ongeveer duizend euro besparing op. Dat is toch maar weer bedrag, dat je niet hoeft te lenen tegen hoge en dure rente. En die besparing kan je weer gebruiken voor de groei, waar je zo hard aan werkt.

Van zorgen naar groei

Is nu bij jou die lichte kriebel, die zorg die je altijd al een beetje over je kosten had, sterker geworden? Dacht ik al. Dat is stap 1: besef. Nu over naar actie! Ga zelf aan de gang en loopt je kosten even na. Of regel een beetje hulp van buiten, als dat nodig is. En maak dat onnodig besteedde geld weer vrij om je bedrijf weer te laten groeien!

Succes!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page