top of page

Business APK als startpunt voor groei?


Interessant is dit. We zijn allemaal erg zuinig op onze auto en ook de jaarlijkse APK doen we altijd. Weet je even weer of je nog kan doorrijden en of er nog verborgen gebreken onder de motorkap zitten. Maar wanneer heb jij voor het laatst in je onderneming de Business APK uitgevoerd? Even gekeken waar de sterke en ook de zwakke punten zitten? Zodat je weet of je bedrijf nog gezond draait en wat er nodig is om je onderneming gezond te houden!


Inzichten door een APK-keuring

Mijn auto werd onlangs 7 jaar oud. Ik heb mijn Volvo nu ruim 2 jaar en de brief van de RDW viel weer op de mat. Voor de jaarlijkse APK. Tuurlijk, die is wettelijk verplicht. Maar eigenlijk vind ik het ook wel fijn, dat minstens één keer per jaar mijn auto in de garage staat. Want die Volvo's, die zijn zo solide en betrouwbaar, dat je de garage bijna vergeet.

Dan is een reminder wel fijn. Dat er een check komt op essentiële gebreken, zoals in de aandrijving, met de vloeistoffen, bij de banden en de remmen. Soms komen er reparaties uit en dat kost geld. Maar ja, dit uitstellen kost dan later vaak nog veel meer geld. Of je krijgt er een ongeluk mee als de remmen ineens niet meer werken.


Toen ik dit met enkele andere ondernemers besprak en hen vroeg of ze hun bedrijf wel eens regelmatig checken, was ik stomverbaasd. Want bijna niemand blijkt zijn bedrijf periodiek te checken. Ja, de jaarrekening bij de accountant. Maar dat is wel een check in de achteruitkijkspiegel. Het nieuwe jaar is immers al bijna op de helft als je accountant klaar is. Dat is soms al te laat...


Business APK, wat is dat dan?

Met een APK kom je erachter op je auto nog fit genoeg is. Eigenlijk zou je onderneming ook regelmatig een check-up kunnen gebruiken. Op essentiële punten, die een indicatie geven voor de fitheid van jouw onderneming. Dit zijn punten als:

  • opbrengsten versus kosten;

  • offertes versus verkocht werk;

  • doorstroom van je personeel en de redenen ervan;

  • verbeterprojecten die lukken of juist niet;

  • rendement van investeringen;

  • onbenutte verbetermogelijkheden.

Met een goede check, de Business APK, zorg je ervoor dat je niet te eenzijdig op geld en inkomsten stuurt. Het geeft je op tijd een beeld van belangrijke ontwikkelingen, die je anders misschien niet ziet door de financiële tunnelvisie.


Hoezo dan beter groeien na een Business APK?

Een goede Business APK geeft verbeterpunten en een ambitieus en toch zeker ook uitvoerbaar verbeterplan. Als je dat plan uitvoert, dan zie je dat er ruimte in je bedrijf ontstaat. Er komt tijd vrij vanuit werkzaamheden die niet nodig blijken. Ook kan er simpelweg geld beschikbaar komen vanuit het schrappen van onnodige kosten.


Hierdoor ontstaat ruimte voor groei. Want deze tijd en dat geld dat jij jezelf kan teruggeven, kan je weer investeren. Zodat je verder kan groeien. Met een bedrijf dat fit is en klaar voor de toekomst.

Ja, ik wil wel verder praten over een Business APK

In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan met het doen van check-ups bij bedrijven. Waarbij ik kijk naar de punten die ik hierboven al opsomde. Waarbij ik diverse klanten verrassende inzichten heb gegeven in de fitheid van hun bedrijf. Als je meer wilt weten over wat een Business APK jou oplevert, neem dan even contact met me op.


Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page